Enquête beschikbaarheid parkeerplekken Vreewijk sinds de invoering van betaald parkeren in Leiden

Beste Vreewijkers,

We weten allemaal dat sinds de gemeente een nieuw parkeervergunningsbeleid heeft ingevoerd, het moeilijk is om een parkeerplaats te vinden. Soms moeten wij dan rondjes rijden alvorens te kunnen parkeren. Graag wil ik aan jullie vragen om te stemmen of/en te reageren: via Verbeter de buurt: 

http://www.verbeterdebuurt.nl/melding/111652

Op deze manier vraag ik de aandacht van de gemeente Leiden om iets te gaan doen aan het probleem van parkeerplaatsen in onze wijk. We kunnen niet de hele buurt van flyers voorzien daarom vragen we u vriendelijk om deze problematiek onder de aandacht van uw buren te brengen. En hen te wijzen op de bovenstaande website link.

Alvast bedankt voor het stemmen.

Groetjes, Nurma (H.de G. 18)

Uitslag van de kleine poll op de Vreewijk website:

Screen Shot 2016-06-23 at 23.37.01

Oorzaken
Als oorzaken voor het huidige parkeerprobleem in Vreewijk wordt door familie Bavelaar genoemd:

1 Bezoekers gaan voor vergunninghouders omdat er geen vergunninghouders plaatsen zijn in Vreewijk.

2 Aan de Pieterswijk kant van de Vreewijkbrug (Kaiserstraat en omgeving) is het tarief voor een uur parkeren: € 2,70 op de Witte Singel en de rest van Vreewijk is het uurtarief  €2,00. Het is dan ook voorspelbaar dat auto’s in Vreewijk worden geparkeerd vanwege het verschil in tarief.

3 Op de Kaiserstraat en omgeving staat het al vol met auto’s, omdat een aantal parkeerplaatsen is verdwenen i.v.m. de bouw op het Sterrewachtterrein.

4 In het begin van de Hugo de Grootstraat zijn 2 parkeerplaatsen verdwenen door de plaatsing van ondergrondse containers.

5 Het complex Hugo de Grootstaete heeft de verplichting los gelaten voor bewoners om een parkeerplaats te kopen bij de koop van een appartement. Ook bewoners van Hugo de Grootstaete  komen in aanmerking voor 1 of 2 parkeervergunningen in Vreewijk.

3 reacties

Opgeslagen onder Nieuws

3 Reacties op “Enquête beschikbaarheid parkeerplekken Vreewijk sinds de invoering van betaald parkeren in Leiden

 1. Lucy kolenbrander

  Inmiddels is een derde parkeerplaats verdwenen aan het begin van de Hugo de Grootstraat. De plek waar nu de afvalcontainer is geplaatst komt niet overeen met de tekening op de site van de gemeente Leiden. Op de site van de gemeente Leiden staat de container gepland op de eerste parkeerplaats, gezien vanaf de Witte Singel. De andere parkeerplaatsen blijven op die tekening zoals ze waren. Er is daar geen stoep met fietsenrekken gepland. In deze omgeving hebben alle huizen een mogelijkheid om fietsen etc. te plaatsen via een achterom in eigen tuin/schuur of voor de gevel. De gemeente heeft met het onlangs veranderd parkeerbeleid toegestaan om per huis zelfs 3 parkeervergunningen aan te vragen en ook is het per 1 januari 2016 aan de bewoners van de Hugo de Grootstaete toegestaan om parkeervergunningen in de wijk aan te vragen. Ook de bewoners uit de binnenstad mogen in Vreewijk parkeren sinds 1 januari 2016.
  Hoenis het met al deze wijzigingen dan mogelijk dat er ook nog parkeerplaatsen verdwijnen. Ik wil graag weten waarom er afgeweken is van de planning en wie daar verantwoordelijk is. Ik ben als bewoner vanuit de gemeente Leiden niet op de hoogte gesteld van de huidige situatie.
  Lucy Kolenbrander

 2. Lucy kolenbrander

  Ik heb vandaag , 5 juli, telefonisch contact gezocht met de gemeente Leiden.
  Eerst Antje Ras gesproken, zij gaat over de plaats van de ondergrondse afvalcontainer. Daarna heb ik gesproken met Joost Klimbi. Hij is van de afdeling Verkeer en ik heb hem uitleg gevraagd over de verandering van 2 parkeerplaatsen in stoep met fietsenrekken. Hij heeft hierover contact gehad met slechts één buurtbewoner . Ik zou graag met een handtekeningenlijst protest bij de gemeente willen indienen tegen deze gang van zaken om de parkeerplaatsen weer terug te krijgen.Ik heb al een aantal straatgenoten gesproken die het er mee eens zijn dat de parkeerplaatsen nodig zijn om aan de parkeerbehoefte in de straat te voldoen. Er zijn nu 12 parkeerplekken in de Hugo de Grootstraat tussen Witte Singel en Vreewijkstraat en er zijn 18 auto’s met parkeervergunning in het bezit van de bewoners van dit stukje straat. We hebben de plekken dus nodig! Kan dit georganiseerd worden met hulp van het bestuur van Vreewijk? Dat zou ik zeer op prijs stellen.
  Lucy Kolenbrander, Hugo de Grootstraat 7. Email: ljhkolenbrander@hetnet.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s