Humanities Campus

Wat is de Humanites Campus?

Humanities Campus is de projectnaam voor de herontwikkeling van het Witte Singel-Doelencomplex van de Universiteit Leiden.

Wat gebeurt er momenteel?

In juli 2017 heeft de Raad een besluit genomen en de Universiteit gevraagd een plan te maken voor het gebied Witte Singel-Doelencomplex. De gemeente heeft een klankbordgroep ingericht met belanghebbenden om hen te raadplegen over het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan. Ook Wijkcomité Vreewijk is in de klankbordgroep vertegenwoordigd.

De Raad heeft hiermee ook besloten dat de 58 woningen van het Doelencomplex verdwijnen. Voor de bewoners moet een goede oplossing komen maar dat traject is geen bespreekpunt in de klankbordgroep. Daar volgt na de planvorming ander overleg over.

Hoe zien de plannen eruit?

De universiteit heeft een vernieuwde huisvesting voor ogen, die ontmoeting stimuleert en waar studenten en medewerkers graag verblijven, aldus de plannen. In het Campus Model zorgt een centraal plein voor samenhang tussen de losse gebouwen. De gebouwen worden een voor een aangepakt, variërend van verbouw tot renovatie en sloop/nieuwbouw. Meer over de plannen leest u hier. Een verslag van de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep vindt u hier.

Afbeeldingsresultaat voor humanities campus

En verder?

De klankbordgroep komt nog drie maal bijeen. Voor de zomer besluit het college over de plannen. Via deze website wordt u uiteraard geïnformeerd.

Wie vanuit Vreewijk wil meedenken in dit proces is van harte uitgenodigd en kan zich melden bij Judith Vastenburg.

2 reacties

Opgeslagen onder Nieuws

2 Reacties op “Humanities Campus

  1. Niels Romijn

    Ik ben tegen! Alles wordt maar afgebroken. Laat die mensen lekker wonen en knap op wat er staat. Als we in de jaren 60 met dezelfde voortvarendheid hadden gehandeld als nu op de witte singel was het Rapenburg een snelweg. Geschiedenis (maken) is gebouwen laten staan ook als ze mogelijk minder mooi gevonden worden. Als je dan toch wilt slopen breek de flat op de Rijn en Schie af. En dan die slappe verkooppraatjes. Een campus die ontmoeting stimuleert, en waar studenten en medewerkers graag verblijven. Gaap.

  2. Pingback: Plannen Humanities Campus eind dit jaar klaar | Vreewijk te Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s